top of page

DOST !!!

Nazi selâmının, Almanya’dan da önce Amerika’da ortaya çıktığını yeni öğrendim.
Nazi selâmının, Almanya’dan da önce Amerika’da ortaya çıktığını yeni öğrendim.

Kırklareli Manşet Haber - 1 Şubat 2018 tarihli Köşe Yazım

(Bilelim - Hatırlayalım)


NAZİ SELÂMI, sanıyorum herkesin belleğindedir. “Hazırol” durumuna geçip, sağ kolunu kaldırarak “Heil HİTLER!” diye haykıranları görmeyenimiz yoktur. O yıllardan günümüze neredeyse 100 yıl geçmiş olmasına karşın FAŞİST hareketler Almanya’da da, diğer birçok ülkede de zaman zaman ortaya çıkabiliyor.


Nazi selâmının, Almanya’dan da önce Amerika’da ortaya çıktığını yeni öğrendim. KANAL B’de yayımlanan “Tarihin Bilinmeyen Yüzü” adlı programı uzun bir süredir dikkatle izliyorum. Levent Yıldız’ın sunduğu ve Cengiz Özakıncı’nın her hafta bir başka konuyu “belgelerle” açıkladığı bu programı izlemenizi öneriyorum.


13.01.2018 tarihli program “Nazi Selâmı” üzerineydi… 1860’lı yıllarda, “Ku Klux Klan” adlı faşist örgütün siyahlara uyguladığı insanlık dışı eylemleri, fotoğraflarıyla sergiledi Sayın Özakıncı… Kafalarına geçirdikleri beyaz maskelerle toplumu kışkırtıcı hareketler sergileyen bu örgüt, yazı konusu selâmı kullanıyordu. Ve bu selâm, okullarda bile kullanılıyor, genç beyinlere kazınıyordu.


1920’li yılların Almanya’sında Hitler ile yeniden ortaya çıkan faşist hareketler, bu selâmla kendini gösteriyor, “Yahudilik” ile “Komünizm” eşdeğer tutularak, kıyımlar yapılıyordu.


I.Dünya Savaşı’nda yenilen Almanya, nasıl yeniden hızla yükseldi?

İnsanlığı II. Dünya Savaşı’na sürükleyen Hitler Almanya’sının neredeyse tüm silâhlarını Amerikan şirketleri üretiyordu. Henry Ford önderliğinde yürütülen bu eylemlerle “Alman malı FORD kamyonlar; çeşitli silâhlar; tanklar ve uçaklar” üretiliyor, bir “canavar” yaratılıyordu. “Amerikan General Motor” ve “Ford Motor”; Amerikan uzmanlarının da katkılarıyla Nazizm’in hizmetindeydi… Kauçuk ve yapay yakıt üretimi; savaş öncesinde, savaş sırasında ve savaş sonrasında üretilen çeşitli araçlar “Alman Ford Motor” ürünleriydi… General Motor’dan OPEL ve savaş uçakları, kamyonlar, tanklar…


“DOST” Amerikan şirketleri Almanya’yı yüceltmek için ellerinden geleni yapıyorlardı…

Henry Ford’un araştırmasına göre 1943 yılında Almanya’daki ABD yatırımları: 59 adet firma…

O yıllarda Hitler, odasına Henry Ford’un bir portresini asmış ve altına “BENİM İDOLÜM” ibaresini yazmıştı.

Ve ABD Hükümeti, 1942 yılında Almanya’ya “SAVAŞ” ilân etmiş ve 1945 yılında Almanya’yı bombalayarak, hallaç pamuğuna çevirmişti.

Ve bir başka gerçek: ABD’de “Düşmanla ticaret yapmak YASAK…”

***

Yıllar sonra ABD;

Rusların Afganistan’ı işgali üzerine “Taliban” ve ardından “El- Kaide” örgütlerinin kuruluşlarını destekleyerek, Afganistan ile Pakistan’ı günümüze kadar süren savaşların içine soktu.

Saddam’ı İran’a karşı kışkırtıp savaştırdı ve Saddam’ın Kuveyt’e saldırmasına göz yumup, arkasından Irak’ı işgal etti.

“Arap Baharı” projesiyle Kaddafi’nin linç edilmesine kadar süren iç savaşları destekledi.

“Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)” ile Irak’ın ardından Suriye’yi de paramparça etti ve Türkiye sınırlarının “yolgeçen hanına” çevrilmesine yol açtı.


Ve şimdi bu ABD, Türkiye’nin “ZEYTİN DALI” harekâtına soğuk bakıyor.

Müttefikimiz (!) ABD; terörist “PKK- PYD- YPG” cephesini yıllardır silâhlandırıyor; Türkiye’nin sınırlarını korumak amacıyla başlattığı operasyona karşı çıkıyor ve “Güvenlik koridorunu birlikte oluşturalım” diyor.

Güvenlik; GÜVENİLİR oluşumlarla gerçekleştirilebilir. Senin neyine güvenelim?

Geçmişte Almanlara DOST olan ABD; günümüzde Araplara da, Kürtlere de, Türklere de DOST(!)…

Yersen…


Kırklareli Manşet Haber - 1 Şubat 2018 tarihli Köşe Yazım

Comments


bottom of page